Studiogear.nl wordt beoordeeld met een 8,1 op basis van 10 84 reviews.
Beste USB geluidskaart voor muziek

Beste USB geluidskaart voor muziek

Als je muziek wil maken op je computer is het belangrijk dat je goed geluid hebt. We schreven al eerder over studio speakers en om deze goed te laten werken heb je ook een goede geluidskaart nodig. 

Er zijn verschillende soorten geluidskaarten zoals: USB, FireWire, Thunderbolt en PCIE. Deze blog gaat over de meest toegankelijke geluidskaarten, namelijk USB-geluidskaarten.

Waar moet je op letten?

  • Kwaliteit van de AD/DA-converters (dit bepaalt de uiteindelijke geluidskwaliteit).
  • Hoeveel in- en uitgangen heb je nodig?
  • Welke soort in- en uitgangen heb je nodig?
  • Hoeveel preamps heb je nodig?
  • Werkt de geluidskaart met mijn DAW?

 

Naast de bovenstaande punten hangt het allemaal natuurlijk van je budget af. Er zijn geluidskaarten vanaf €45, maar de prijzen kunnen ook oplopen tot meer dan €1000. Hieronder hebben we een lijstje van onze top 8 geluidskaarten voor je opgesteld.

Focusrite Scarlett 2i2

De Focusrite Scarlett2 2i2 is ideaal voor producers en singer-songwriters. Voor het opnemen van vocalen en instrumenten kun je de 2 gecombineerde XLR-invoerkanalen aan de voorkant van de interface gebruiken. De Focusrite preamps kunnen hoge invoersignalen gemakkelijk aan waardoor het geluid niet te hard opgenomen wordt en voorkom je dat het geluid van je opnames vervormt.

Bekijk de Focusrite Scarlett 2i2 hier!

Audio interface Focusrite SCARLETT 2I2 2ND GEN Monitor-controlling, Incl. software

Apogee Duet (Mac en iOS)

De Duet 2 staat al jaren bekend om zijn extreem goede geluidskwaliteit en gebruiksgemak. De Apogee Duet is een krachtige audio recording geluidskaart voor professioneel on the road gebruik of gewoon voor in de studio.

Bekijk de Apogee Duet 2i2 hier!

Over Apogee Duet Mac en iOS compatible

PreSonus AudioBox

De AudioBox is een lowbudget geluidskaart van hoge kwaliteit. De geluidskaart is klein en compact wat hem perfect maakt voor on the road. Daarbij kun je met deze geluidskaart opnemen met of zonder realtime dynamiek en EQ-verwerking.

Bekijk de PreSonus AudioBox hier!

Over Audio interface PreSonus AudioBox USB-interface Incl. software, Monitor-controlling

Apogee Quartet

Apogee Quartet is een professionele USB-audio-interface, ontworpen voor de ultieme desktop opname-ervaring. De Apogee Quartet heeft 4 ingangen en 8 uitgangen met Apogee’s extreem goede AD/ DA-conversie technologie wat deze geluidskaart dé go to geluidskaart voor professionals maakt.

Bekijk de Apogee Quartet hier!

Over Apogee Quartet

Native Instruments Traktor Audio

Ooit zo'n kleine audio-interface gezien? De Native Instruments Traktor Audio 2 MK2 past met gemak in je broekzak en weegt slechts 68 gram. Hij is ontworpen voor gebruik in combinatie met diverse Native Instruments Traktor producten, maar werkt ook met de meeste DAW’s die op dit moment op de markt zijn.

Bekijk de Traktor Audio hier!

Over Native Instruments Traktor Audio 2 MK2 Audio interface