Studiogear.nl wordt beoordeeld met een 8,1 op basis van 10 84 reviews.
Top 5 studio koptelefoons 2018

Top 5 studio koptelefoons 2018

We helpen jou met het kiezen van de juiste koptelefoon voor in de studio. We vergelijken verschillende merken kijken naar de verschillen en laten je weten welke modellen gebruikt worden door de pro's.

Voordat je een koptelefoon kiest die het beste bij jouw past is het belangrijk dat je wat dingen weet. Studio koptelefoons zijn duur en zijn er in twee verschillende soorten.   

  • Open studio koptelefoon: deze zijn gemaakt voor de persoon die wil mixen of produceren op een koptelefoon. De open koptelefoon heeft vaak hoge geluidskwaliteit wat natuurlijk zeer belangrijk is wanneer je aan het mixen bent en geen studio monitoren tot je beschikking hebt.
     
  • Gesloten studio koptelefoon: deze zijn voor de zanger of zangeres die in de vocal booth aan het zingen is. Het is hier belangrijk dat de koptelefoon geen geluid lekt naar de microfoon omdat dit de opnamen kan verpesten. Kenmerkend aan dit type studio koptelefoon is dat de isolatie vaak hoog is en de geluidskwaliteit minder. Maar hier gaan we het vandaag niet over hebben. 

Wij van Studiogear.nl hebben speciaal voor jou en selectie gemaakt van de beste gesloten studio koptelefoons die door de pro's gebruikt worden. Zo hoef je niet meer na te denken en kun je op de kennis van de pro's vertrouwen.
 

1. Beyerdynamic DT990 Pro

Deze studio koptelefoon heeft een breed frequentiebereik van 5 tot 35.000Hertz. Je luistert naar een gebalanceerd geluid waarbij zowel de laagste als de hoogste tonen zuiver klinken. Door de open klankkast wordt er geen geluidsdruk in de oorschelpen opgebouwd, waardoor de bas niet vervormt. Op deze manier weet je zeker dat de muziek zo nauwkeurig mogelijk weergegeven wordt.  

Bekijk de Beyerdynamic DT990 Pro hier!
 

2. AKG K 701

Vroeger was de oude AKG K1000 wereldwijd bekend, deze stond zelfs bekend als de beste koptelefoon in de wereld. De nieuwe AKG K 701 heeft dezelfde kwaliteiten samen met geüpdate technologie. Die er voor zorgt dat de bass niet vervormd en het hoog altijd zuiver is. De legendarische producer Quincy Jones, de man met meer Grammys dan wie dan ook ter wereld maakt ook gebruik van deze koptelefoon en heeft er zelfs een speciale editie van uitgegeven.

Bekijk de AKG K 701 hier!
 

3. AKG K240 

Deze koptelefoon is perfect voor de beginnende producers onder ons. Dit is een comfortabele semi-open studio koptelefoon speciaal ontworpen voor professionele toepassingen zoals mixen en masteren. De koptelefoon heeft een groot dynamisch bereik en levert een gedetailleerd en transparant geluid op elk geluidsniveau.

Bekijk de AKG K240 hier!
 

4. KRK KNS-6400

KRK is het bekend om hun studio monitoren. Maar daarnaast maken ze ook een koptelefoon serie. Deze zijn perfect voor de beginnende producers. Met een breed frequentiebereik van 22Hz tot 22.9 kHz is deze koptelefoon perfect om te mixen en produceren.  

Bekijk de KRK KNS-6400 hier!
 

En dan sluiten we af met misschien wel de bekendste studio koptelefoon.
 

5. Beats By Dre Studio

De studio koptelefoon van Beats By Dre zijn wereldwijd bekend. Nu is er een nieuwe versie met flink wat verbeteringen. De geluidskwaliteit is natuurlijk nog steeds goed. Maar de verdeling tussen hoge, midden en bass tonen zijn nu nog beter verdeeld.

Bekijk de Beats By Dre Studio hier!


 

Voor meer tips, trucs en advies over produceren en draaien neem dan een kijkje op onze site.   

https://www.studiogear.nl

 

Ben je er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op! 


Beyerdynamic DT990 Pro

AKG K-701 studio koptelefoon

AKG K240 MKII Studio Koptelefoon

KRK KNS-6400 Studio Koptelefoon

Beats by Dr. Dre studio koptelefoon