Studiogear.nl wordt beoordeeld met een 7,9 op basis van 10 83 reviews.
Top 5 studio monitors 2017

Top 5 studio monitors 2017

Wat is belangrijk om naar te kijken bij het kopen van studio monitoren? En waarom is dit belangrijk? Welke merken zijn relevant en welke juist niet? We laten het je allemaal zien en helpen je met het maken van jouw keuze!

Misschien wel een van de belangrijkste tools in een studio zijn de studio monitors. Daarom is het heel belangrijk dat je geen overhaaste beslissingen neemt bij het kiezen. Wij van Studiogear.nl helpen je graag met kiezen. Daarom hebben we de top 5 studio monitors voor je op een rijtje gezet.

Wat is belangrijk om naar te kijken bij het kopen van studio monitors?

  • Prijs: het is belangrijk dat je voordat je begint met zoeken een budget voor jezelf stelt. Studio monitors kunnen van 80 tot wel 7500 per monitor gaan. Natuurlijk hoef je geen monitor van 7500 te kopen als je net begint. Maar voor de gevorderden onder ons is dit misschien wel interessant.
  • Grotote: de meeste merken geven een studio monitor in verschillende groottes uit. Dit heeft te maken met hoe groot je studio is. Als je studio twee bij twee meter is, dan heb je geen 7 inch monitoren nodig.
  • Kwaliteit: en dan het belangrijkste: de geluidskwaliteit van de monitors. Het is belangrijk dat de studio monitors het geluid eerlijk weergeven. Bij ommige studio monitors een subwoofer nodig omdat de box zelf de lage frequenties niet goed of niet laag genoeg kan weergeven.

Oke, laten we beginnen.
 

1. KRK Rokit G3

Dit zijn de meest voorkomende studio monitors. Ze zijn niet te duur en van hoge kwaliteit. Over veel monitors in deze prijsklasse zijn veel klachten te vinden online over KRK is men eigenlijk alleen maar positief. KRK staat alleen bekend om een wat minder eerlijke geluidsweergave, maar voor de beginner is dit geen probleem. Deze monitors worden meestal gebruikt voor het produceren van EDM en Hip-Hop muziek.

De KRK Rokigt G3 is te koop in 3 verschillende maten en is te combineren met een subwoofer, maar dit is niet noodzakelijk.

Bekijk de KRK Rokit G3 hier!
 

2. Yamaha HS

Ook dit zijn veel voorkomende studio monitors, iets duurder dan de hierboven genoemde KRK’s. Het geluid van deze monitor is wat eerlijker dan het geluid van de KRK's, en daarom raden we deze aan voor mensen die al wat langer aan het produceren zijn. Dit model is gebaseerd op de originele Yamaha NS-10 die in de zeventiger jaren heel populair was. Waar de KRK's vaak nog als beginners monitors worden gezien staat Yamaha bekend als professionele monitors.

De Yamaha HS is te koop in 3 verschillende maten en is te combineren met een subwoofer, maar dit is niet noodzakelijk.

Bekijk de Yamaha HS hier!
 

3. Event 20/20 BAS

Dit model is een verbeterde versie van de oude Event 20/20 die heel populair was in 1995. Vergeleken met de oude versie heeft dit model dubbel zoveel power. Het geluid wordt eerlijk weergeven en het album "Q's Jook" van Quincy jones wat een Grammy Award heeft gewonnen voor best gemixte album schijnt met deze boxen te zijn gemixt.

Bekijk de Event 20/20 BAS hier!
 

4. Dynaudio BM5 mkiii

De kans dat je Dynaudio al kent, is vrij groot aangezien deze op dit moment een van de meest populaire studio monitors zijn. Sinds 1977 maakt dynaudio studio monitors. Wat duurder dan de eerder genoemde monitors maar het geld zeker waard. Beschouw je jezelf al als gevorderde producer en ben je opzoek naar je tweede paar monitoren dan is dit zeker een aanrader. Het geluid wordt eerlijk weergeven, en het is ook nog het is de beste in deze prijsklasse.

Deze monitors zijn te koop in 3 verschillende maten, en is te combineren met een subwoofer maar dit is niet noodzakelijk.

Bekijk de Dynaudio BM5 hier!
 

5. Adam Audio A7X

Adam audio is een van de jongste bedrijven die studio monitors maakt. Maar doet zeker niet onder voor de concurrentie. Het bijzondere aan deze monitors is dat ze een uitzonderlijke hoge frequentie van 5 kHz kan produceren wat er voor zorgt dat je een heldere high end kunt beluisteren. Een ander voordeel is dat de bass poorten aan de voorkant zitten, wat het mogelijk maakt om de monitoren in een kleine studio te gebruiken.

Deze monitors zijn te koop in 3 verschillende maten, en is te combineren met een subwoofer maar dit is niet noodzakelijk.

Bekijk de Adam Audio A7X hier!
 

Avantone Mix Cubes (Extra!)

Het probleem met goede studio monitors is dat de mix op de monitors soms super goed klinkt omdat de boxen gewoon goed zijn. Maar de consument (de luisteraar van jouw muziek) heeft hoogstwaarschijnlijk geen studio monitors en luistert je muziek op minder goede boxen. Hierdoor valt jouw mix op de boxen van de consument soms heel erg tegen. Dit probleem is opgelost door Auratone in 1958. Dit bedrijf heeft de Avantone mix cubes ontworpen. Op deze boxen kun je mixen voor de consument, klinkt je mix goed op deze boxen en op jouw studio monitors dan weet je dat je goed zit.

Meer over de avantone mix cubes weten?


Vergeet niet ons vorige artikel over studio koptelefoons te bekijken.

 

Ben je er nog steeds niet uit? Neem dan contact met ons op! 
 


KRK Rokit G3 Studio monitors

Yamaha HS Studio monitor

Even 20/20 BAS Studio Monitor

Dynaudio BM5 mkiii studio monitor

Adam audio A7X studio monitor

Avantone Mix Cubes Studio monitors