Studiogear.nl wordt beoordeeld met een 8,1 op basis van 10 84 reviews.
Wat is het beste MIDI Keyboard voor jou?

Wat is het beste MIDI Keyboard voor jou?

Ben je recent begonnen met muziek maken, maar mis je het gevoel van echt zelf muziek maken? De oplossing: een MIDI keyboard! Met een MIDI keyboard voelt het weer alsof jij de volledige controle hebt in plaats van alleen beats in elkaar klikken.  Het is alleen de vraag welk MIDI keyboard het beste bij jou als past producer. Wij hebben 5 verschillende MIDI keyboard voor je op rij gezet zodat jij erachter kan komen welke het beste bij jou past.

Je eerste MIDI keyboard of eentje voor onderweg?

De Akai Lpk25 is een van de kleinste in zijn klassen, Lpk staat daarom ook voor laptop performance keyboard. Dit is een ontzettend compacte MIDI keyboard met 25 toetsen en 4 knoppen aan de linkerkant. De toetsen maken het mogelijk om akkoorden en melodieën te spelen. Daarnaast kun je de toetsen en knoppen handmatig verschillende functies geven. Voor de beginner is dit een perfect MIDI keyboard. Daarnaast kan dit MIDI keyboard ontzettend handig zijn voor de producers en muzikanten die regelmatig onderweg zijn en overal willen produceren. De Akai Lpk25 gebruikt namelijk de stroom van je laptop en heeft geen aparte voeding nodig.

Perfect voor elektronische muziek en live techno sets

De Akai APC Key 25 is een MIDI keyboard dat voldoet aan de een perfecte prijs kwaliteit verhouding. Voor €73,- krijg je MIDI keyboard met 25 toetsen, 45 pads, 8 draaiknoppen en een enerverend software pakket wat bestaat uit:

  • Ableton Live Lite 9 Akai Professional Edition
  • Hybrid 3
  • Twist
  • Prime Loops
  • Artist Launch Packs (downloads)

Je kunt met dit MIDI keyboard dus gelijk aan de slag, het enige jammere is dat dit keyboard alleen werkt met Ableton. Een populaire DAW software waar vele voorkeuren naar uitgaan, maar niet geschikt voor elke producer. Voor de zowel de beginner als de gevorderde Ableton gebruiker is dit een perfect MIDI keyboard. Daarnaast maakt dit MIDI keyboard het mogelijk om live muziek te maken door middel van loops, dit is interessant voor techno dj en producers onder ons. Bij de Akai APC Key krijg je ook een USB voeding, waardoor hij  overal te gebruiken is, bijvoorbeeld door het gebruik van je laptop. Enige minpuntje is de compactheid van het keyboard.

De meeste toetsen in zijn prijsklassen

De Alesis V49 USB MIDI Keyboard is rijk aan toetsen, dit zijn er maar liefst 49. Je zou snel denken dat de Alesis V49 alleen geschikt voor muzikanten maar door de stijve toetsen is dit een perfect MIDI Keyboard voor het maken van simpele akkoorden, elektronische muziek en beats. Het MIDI Keyboard is dus ideaal voor producers. Daarnaast beschikt het MIDI keyboard over een pitch en modulatiewiel, 4 draaiknoppen, 6 pads en Pro Tools First. Het keyboard heeft alleen een usb aansluiting en een aansluiting voor de pendalen. De meegeleverde DAW software is niet ingewikkeld en het MIDI keyboard hoeft niet geïnstalleerd te worden. Het is dus een gebruiksvriendelijk keyboard wat goed is voor de gemiddelde house producer of beatmaker.

Een van de beter MIDI keyboard in zijn prijsklasse

De Novation Launchkey 37 MK3 is een middelgroot MIDI Keyboard met aanslaggevoelige toetsen die ervoor zorgen dat jij echt met gevoel kunt spelen. Door de aanslaggevoelige toetsen maakt het MIDI keyboard het onderscheid tussen harde en zachte slagen. Het MIDI keyboard beschikt over 37 toetsen, 10 pads, 8 draaiknoppen, en de DAW software Ableton Live Lite en XLN Audio Addictive Keys. De Novation Launchkey 37 MK3 is een mooi MIDI Keyboard voor zowel de beginner als ervaren artiest of producer. Hij is lijkt misschien prijzig maar het is een van de betere MIDI Keyboards in zijn prijsklasse.

Perfect voor het overbrengen van gevoel

De M-Audio Keystation 49 MK3 is vergelijkbaar met het vorige MIDI keyboard wat we hebben behandeld. Het is een relatief goedkoop MIDI keyboard in verhouding tot het aantal toetsen, hier moet je helaas ook wat voor inleveren maar dit neemt die weg dat het goed MIDI keyboard is. De M-Audio Keystation 49 MK3 heeft 49 aanslaggevoelige toetsen die het verschil tussen zachte en harde aanslagen voelen. Verder beschikt het MIDI keyboard over pitch en modulatiewiel, pitch knoppen en de DAW software Ableton Live Lite, Pro Tools. Door de 49 slag gevoelige toetsen is dit het perfecte toetsenbord in zijn prijsklasse om zo volledig mogelijke melodieën op te spelen.

We hebben een aantal interessante MIDI keyboards behandeld met uit een lopende functies. Het kiezen van het juiste MIDI keyboard is afhankelijk van jouw behoefte en die muziekstijl die jou produceert. Ik hoop je voldoende te hebben geïnformeerd in de keuze voor jou nieuwe MIDI keyboard. Het volledige assortiment MIDI keyboards vind je hier.